فهرست مطالب

آرشیو توانبخشی - سال دوازدهم شماره 6 (پیاپی 45، زمستان 1390)

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال دوازدهم شماره 6 (پیاپی 45، زمستان 1390)

  • ضمیمه زمستان - مقالات دانشجویی
  • تاریخ انتشار: 1390/12/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد علی حسینی، کبری قاسمی، پرویز عضدی، مسعود فلاحی خشکناب، حمیدرضا خانکه، سید رضامجدزاده صفحه 8
    هدف
    این پژوهش با هدف تعیین تاثیر انتقال دانش پنهان به روش داستان گویی بر شایستگی بالینی پرستاران آی. سی. یو بیمارستان فاطمه زهرا شهر بوشهر در سال 1390 انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه پژوهشی نیمه تجربی از نوع قبل و بعد است که بر روی 16 نفر از پرستاران شاغل در بخش آی. سی. یو که به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند انجام شده است.جامعه پژوهش شامل کل پرستاران شاغل در بیمارستان فاطمه زهرا(41 نفر)بودند. ابزار پژوهش یک پرسشنامه خود ابرازی مشتمل بر مهارتهای عمومی و تخصصی شایستگی بالینی بود. 4 جلسه داستان گویی برای انتقال تجارب برای نمونه ها برگزار شد و پرسشنامه ها قبل و بعد از مداخله توسط شرکت کنندگان تکمیل و نتایج در پایان با استفاده از آزمون تی زوجی تحلیل شد.
    یافته ها
    در بررسی شایستگی بالینی به صورت کلی میانگین نمرات پیش آزمون 50/219 و میانگین نمرات پس آزمون 69/239 بوده است که میانگین نمرات پس آزمون به طور معناداری بیشتر از پیش آزمون است (003/0p=).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که انتقال تجارب و دانش از طریق داستان گویی باعث ارتقاء شایستگی بالینی پرستاران در زمینه های مختلف مربوط به شایستگی بالینی می شود.
    کلیدواژگان: شایستگی بالینی، دانش پنهان، داستان گویی
  • آزاده ریاحی، مهدی رصافیانی، نازیلا اکبر فهیمی، مسعود کریملو صفحه 14
    عنوان: تعیین پایایی بین والدین و درمانگران نسخه فارسی سیستم طبقه بندی توانایی دستی (MACS) برای کودکان فلج مغزی(CP) هدف. تعیین پایایی بین والدین و درمانگران نسخه فارسی سیستم طبقه بندی توانایی دستی (MACS) برای کودکان فلج مغزی(CP) می باشد.
    روش اجرا: جهت تعیین پایایی بین والدین و درمانگران نسخه فارسی MACS، بعد از انجام مراحل ترجمه، ترجمه بالعکس و روایی محتوا، پایایی تکرار آزمون و پایایی بین ارزیابان در میان والدین و کاردرمانگران با استفاده از ضریب همبستگی درون خوشه ای(ICC) و ضریب کاپای وزنی مورد ارزیابی قرار گرفت. 100کودک 18-4 سال با میانگین سنی 15/85 بر حسب ماه؛ 37 دختر و 63 پسر با انواع مختلف فلج مغزی مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    پایایی بین ارزیابان عالی بود؛ ضریب همبستگی درون خوشه ای(ICC) بین والدین و کاردرمانگران در نوبت اول (96/0) و در نوبت دوم (95/0) و بالای 9/0 به دست آمد و ضریب کاپای وزنی نیز بالای 75/ 0بوده که هر دو نشان دهنده میزان توافق عالی است. برای پایایی تکرار آزمون ICC در مورد والدین (97/0) و هم درمانگران (98/0) بالای.90 به دست آمد و همچنین ضریب کاپای وزنی نیز بالای 75/0 بوده که هر دو بیانگر میزان همبستگی بالا بوده اند. میزان توافق کلی بین دو سیستم MACS وGMFCS به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی مقیاس MACS از پایایی بین والدین و درمانگران کافی برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری مفید و کاربردی در ارزیابی میزان توانایی دستی کودکان فلج مغزی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، کودکان، توانایی دستی، سیستم طبقه بندی
  • صدیقه میر باقری، مهدی رصافیانی، محمود بهرامی زاده صفحه 22
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ارتز داینامیکی نئوپرنی بر پارامترهای کینماتیکی موثر بر راه رفتن در یک کودک فلج مغزی اسپاستیک دای پلژی و همچنین جهت برطرف نمودن نواقص موجود در طراحی و ساخت این ارتز جدید و گشودن عرصه ی تحقیقات بیشتر در این زمینه می باشد.
    روش اجرا: این مطالعه گزارش موردی و به لحاظ هدف کاربردی می باشد. تحقیق بر روی یک دختر 11 ساله مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک دای پلژی با الگوی راه رفتن کراچ انجام گرفت. بعد از ساخت ارتز مطابق با اندازه های کودک، ارزیابی اولیه با استفاده از دستگاه آنالیز حرکت 6 دوربینه (vicon 460) انجام شد و داده های کینماتیکی و پارامترهای فضایی- زمانی ثبت شدند. ارزیابی های ثانویه، بعد از پوشیدن ارتز به مدت 6 هفته هر روز 4 تا 5 ساعت نیز انجام شد و تغییرات زوایای مفاصل هیپ، زانو ومچ با و بدون ارتز ارزیابی شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه در مورد تاثیر بلافاصله ایی ارتز در ابتدای مطالعه، کاهش بیشتر از 5 درجه را در حداکثر و حداقل فلکشن زانو و دامنه ی حرکتی مفصل هیپ، با ارتز نشان داد و تعداد گام در دقیقه با ارتز افزایش یافت. در مورد تاثیر بلافاصله ایی با ارتز بعد از 6 هفته، حداکثر و حداقل فلکشن هیپ و حداقل فلکشن زانو بیشتر از 5 درجه کاهش یافت و طول گام حدودا 12 سانتی متر افزایش یافته است. همچنین بعد از 6 هفته مداخله، در حالت بدون ارتز، میانگین حداکثر فلکشن زانو، دامنه ی حرکتی مفصل هیپ و زانو بیشتر از 5 درجه کاهش یافتند و تعداد گام در دقیقه افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    با استفاده از ارتز داینامیکی نئوپرنی راستای بیومکانیکی اندام تحتانی به سمت بهبودی پیش رفت و الگوهای حرکتی مفاصل نیز روان تر شدند. همچنین در این مطالعه با توجه به این که ارتز فقط اندام تحتانی را در بر می گرفت، مشکلات مطالعات قبلی تا حدودی رفع گردید.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، ارتزهای داینامیک، لیکرا گارمنت، راه رفتن
  • نسرین جلیلی، نازیلا اکبر فهیمی*، سیدعلی حسینی، مرجان فرضی، راضیه فلسفیان صفحه 30
    هدف

    مشکلات رفتاری طیف وسیعی از مشکلات دوران کودکی را تشکیل می دهد. کسب اطلاعات در زمینه وسعت مشکلات رفتاری در کودکان فلج مغزی به منظور شناسایی و مدیریت این مشکلات و ارتقای خدمات روانشناختی در زمینه سلامت روانی کودکان فلج مغزی ضروری است.هدف از این مطالعه بررسی مشکلات رفتاری در کودکان فلج مغزی است.

    روش بررسی

    در مطالعه مقطعی حاضر، 90 کودک فلج مغزی 12-4 ساله مراجعه کننده به مراکز توانبخشی شهر تهران در سال 1390-1389، به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری مشکلات رفتاری در این پژوهش، نسخه والدی پرسشنامه توانایی ها و مشکلات بود که دارای 5 خرده مقیاس است. اطلاعات جمع آوری شده با کمک جداول توزیع فراوانی، شاخص های مرکزی و پراکندگی، توصیف و با استفاده از تست های آماری کای- دو و رگرسیون تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میزان شیوع مشکلات رفتاری در کودکان فلج مغزی 3/43 درصد می باشد. هم چنین نتایج میزان شیوع برحسب زیرگروه های طبقات تشخیصی مشکلات رفتاری پرسشنامه توانایی ها و مشکلات نشان داد که مشکل در روابط با همسالان (2/82 %) بیشترین و مشکلات بیش فعالی(4/4%) کمترین میزان شیوع را داشتند. هم چنین بین نمره کلی مشکلات رفتاری با سطح عملکرد حرکتی درشت و بهره هوشی کودک رابطه آماری معناداری وجود دارد (P<0/05).

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه درصد بالایی از کودکان فلج مغزی، مشکلات رفتاری دارند، برنامه های آموزشی و مداخلات روانشناختی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: مشکلات رفتاری، کودکان فلج مغزی
  • غلامرضا آذری، امیر حسین داودیان طلب صفحه 39
    هدف
    فشارهای روانی، افزایش بروز اختلالات اسکلتی عضلانی، بی تحریکی و خستگی از عوارض سوء گسترش فناوری علی رغم افزایش تولیدو بهروه وری می باشند. هدف این پژوهش تعیین فرسودگی شغلی و اختلالات اسکلتی-عضلانی در کاربران کامپیوتر و دیگر کارکنان اداری غیره کار بر، مقایسه این دوگروه وارائه پیشهاد جهت کنترل عوامل خطر در صورت وجود چنین مشکلاتی در محیط کار
    روش بررسی
    یک پژوهش مقطعی که بروی 426نفر از کاکنان اداری (درصد40مرد و60درصد زن)که بر اساس میزان استفاده از رایانه در هفته، به دو گروه کاربر و غیره کاربر تقسیم شدند و فرسودگی شغلی و اختلالات اسکلتی عضلانی بین این دو گروه مقایسه شده است شده است.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که در کل کارکنان بیشترین میزان فرشودگی شغلی مربوط به کاهش کیفیت فردی 29.2% کمترین میزان مربوط به مسخ شخصیت 4.6%می باشد،بر اساس ازمون من ویتنی در سه بعد فرسودگی شغلی هیچ اختلاف معنا داری بین گروه کاربر رایانه و غیره کاربر وجود نداشت اما بین دو گروه درمیزان اختلالات اسکلتی عضلانی در گردن(p=.03)،شانه راست(p=.03)پشت(p=.44)مچ دست راست (p=.03) اختلاف معنی دار وجود دارد به طوری که در گروه کاربر رایانه میزان اختلالات بیشتر میباشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، میزان فرسودگی در بعد کاهش کیفیت فردی و همچنین میزان دردهای کمری و پشتی در کارکنان اداری نسبتا بالامی باشد که مستلزم ارائه راهکارهای ارگونومی جهت بهبود کیفیت زندگی کاری و جلوگیری از پیشرفت عوامل ایجاد اختلالات اسکلتی عضلانی می باشد.
    کلیدواژگان: ارگونومی، فرسودگی شغلی، کارکنان اداری
  • ایرج عبداللهی، محمد علی محسنی بندپی، صدیقه فیروزی صفحه 48
    هدف
    اختلالات مرتبط با کار بخش مهمی از بیماری های اسکلتی عضلانی را تشکیل می دهد. فیزیوتراپیست ها به دلیل کاربرد زیاد دست در حین کار در معرض اختلالات مختلف به ویژه مشکلات مرتبط با اندام فوقانی قرار دارند. هدف از این طرح بررسی میزان شیوع این اختلالات در فیزیوتراپیست های شهر تهران بوده است.
    روش بررسی
    پرسشنامه ای حاوی اطلاعات زمینه ای،شغلی و اختلالات احتمالی اندام فوقانی و نوع آن ها تهیه و در اختیار تعدادی از فیزیوتراپیست های شهر تهران به صورت تصادفی قرار گرفت. که نهایتا اطلاعات 96 نفر که کامل بود وارد پروسه تحقیق شد.
    یافته ها
    تعداد قابل ملاحظه ای از آن ها دارای مشکلات اندام فوقانی بودند به طوری که 74 درصد مردان و 89 درصد زنان دارای حداقل یک اختلال در اندام فوقانی خود بودند. با افزایش سابقه کار بالینی، میزان شیوع این مشکلات بیشتر می شد. شایع ترین درگیری و آسیب در شانه و در مرحله بعد در مچ دست بوده است. شدت درد در معیار VAS در مردان بیشترین فراوانی متعلق به نمره 5 و 4 بوده و در زنان، 3، 4، 6 و 8 بوده است.
    نتیجه گیری
    شیوع مشکلات اندام فوقانی در فیزیوتراپیست ها بالاست و لذا نیازمند توجه جدی جهت کاهش این مشکلات و افزایش کارایی فیزیوتراپیست ها می باشد
    کلیدواژگان: فیزیوتراپیست، اندام فوقانی، اختلال، شیوع
  • افسون نودهی مقدم، حمزه بهارلویی صفحه 55
    هدف
    زمین خوردن در جمعیت در حال رشد سالمندان، مشکل شایعی است. تحقیقات نشان می دهد اختلال تعادل و کنترل پاسچرال نقش عمده ای در زمین خوردن سالمندان دارد. از سوی دیگر شواهد بیومکانیکی نشان می دهد که تعادل پوسچرال با افزایش شاخص توده بدنی بدتر می شود. در پژوهش های انجام شده به گروه سنی بالای 60 سال توجهی نشده است. این پژوهش با هدف تعیین یکی از عوامل موثر در زمین خوردن سالمندان و همچنین پیشنهاد روش برای پیشگیری از این خطر انجام شده است.
    روش بررسی
    در یک پژوهش مقطعی 30 زن و مرد بالای 60 سال انتخاب شدند. میزان نمره آزمون برگ و شاخص توده بدنی در آن ها اندازه گیری شد و رابطه بین آن بررسی گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که ارتباط بین شاخص توده بدنی و تعادل بر اساس آزمون پیرسون 0٫39- =R و معنادار (0٫05>P) بود. رابطه ای بین سن و تعادل دیده نشد ولی تعادل در مردان بهتر از زنان بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که بین شاخص توده بدنی و تعادل سالمندان ارتباط وجود دارد و این شاخص می تواند به عنوانی معیاری برای پیش بینی زمین خوردن در سالمندان استفاده گردد.
    کلیدواژگان: کنترل پوسچرال، شاخص توده بدنی، سالمندان
  • مهناز امامی، امیر مسعود عرب، لیلا غمخوار، نورالدین کریمی صفحه 60
    هدف
    در این تحقیق به بررسی تکرارپذیری ارزیابی الکترومیوگرافی (EMG) عضلات ناحیه کمری-لگنی در حین اکستانسیون ران در وضعیت دمر در ورزشکاران با استرین مزمن همسترینگ پرداختیم.
    مواد و روش ها
    یک نمونه 10 نفری از ورزشکاران با سابقه استرین همسترینگ مورد مطالعه قرار گرفتند. سیگنال آمپلی تود EMG عضلات ارکتور اسپاین، گلوتئوس ماگزیموس، باسپس فموریس و سمی تندینوسوس در طول اکستانسیون ران در وضعیت دمر 3 بار اندازه گیری شد. آزمون های ICC وSEM برای ارزیابی تکرارپذیری نسبی و مطلق استفاده شدند.
    نتایج
    شاخص تکرارپذیری نسبی برای تمام عضلات ارزیابی شده بیشتر از 90% بود. نتایج تکرارپذیری بالایی را برای فعالییت EMG عضلات ناحیه کمری-لگنی در حین اکستانسیون ران در وضعیت دمر در ورزشکاران با استرین مزمن همسترینگ نشان می دهند.
    بحث: تست اکستانسیون ران در وضعیت دمر می تواند از تکرارپذیری خوبی برای ارزیابی الگوی فعالییت عضلات کمری-لگنی در افراد با سابقه استرین همسترینگ برخوردار است.
    کلیدواژگان: همسترینگ، الگوی حرکتی، اکستانسیون ران در وضعیت دمر، ورزشکاران، الکترومیوگرافی
  • روشنک کشاورز، حسن شاکری، امیر مسعود عرب، مهندس محمد غلامیان، فرهاد طباطبایی قمشه، احمد رئیس سادات صفحه 67
    سندروم گیرافتادگی شانه یکی از شایع ترین اختلالات مفصلی (44-65%)است که مهمترین قسمت درگیر ثبات کتف و ریتم حرکتی گلنوهومرال می باشد. تغییرات کینماتیک کتف در افراد مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه شامل افزایش بالی شدن، کاهش چرخش رو به بالای، تیلت خلفی کتف با دستگاه الکترومگنتیک گزارش شده است. هدف این مطالعه، مقایسه حرکات چرخشی کتف با استفاده از مارکر آکرومیون کلاستر و دستگاه آنالیز حرکتی وایکون حین بالابردن بازو در صفحات اسکاپولا بین بیماران مبتلا به سندروم گیرافتادگی شانه و افراد سالم است. این تحقیق یک مطالعه پایه ای و کاربردی است که به مقایسه تفاوت حرکات چرخشی ثبت شده کتف با مارکر آکرومیون کلاستر بین 15 فرد مبتلا به سندروم گیرافتادگی شانه (میانگین سنی 14.242 ± 46.6، 7 مرد و 8 زن) و 13 فرد سالم (میانگین سنی 14.309 ± 47.461، 7 مرد و 6 زن) که از لحاظ سن، قد و وزن با گروه بیمار تطابق داشته اند، پرداخته است. در نهایت از آزمون های t-test (SPSS 18) مورد استفاده قرار گرفت. کلیه مشخصات زمینه ای بیماران توزیعی نرمال داشت. بنابر اطلاعات ثبت شده، الگوی حرکات چرخشی کتف در هر دو گروه سالم و بیمار مشابه بود اما میزان درجه چرخش رو به بالای کتف در گروه مبتلا به طور قابل توجهی کمتر از گروه سالم مشاهده شد(p=0.48). از نتایج مطالعه حاضر می توان بیان داشت که حرکات چرخشی کتف نقش مهمی در ریتم حرکتی گلنومرال دارند که در ارزیابی و درمان بیماران مبتلا به سندروم گیرافتادگی شانه باید مدنظر قرار بگیرد، از طرف دیگر مارکر آکرومیون کلاستر ابزار مناسبی جهت ثبت حرکات کتف به خصوص حرکات چرخش رو به بالای کتف با دستگاه آنالیز حرکتی می باشد.
    کلیدواژگان: دستگاه آنالیز حرکتی، مارکر آکرومیون کلاستر، حرکات چرخشی کتف، سندروم گیرافتادگی شانه
  • هیمن سعادتی، لیلا لشنی صفحه 75
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی هوش معنوی بر راهبردهای مقابله با استرس در دانشجویان انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی توصیفی-همبستگی جامعه ی مورد پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است. تعداد 150 نفر از دانشجویان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها در این مطالعه شامل پرسشنامه ی هوش معنوی کینگ و مقیاس راهبردهای مقابله با استرس بوده است. داده ها توسط نرم افزار spss17 مورد تحلیل قرار گرفت و از آزمون های تی تست مستقل و رگرسیو خطی ساده و آمار توصیفی برای این منظور استفاده شد.
    یافته ها
    توسط آمار توصیفی میانگین و انحراف معیار هوش معنوی و راهبردهای مقابله با استرس دانشجویان محاسبه شد و توسط آزمون تی مستقل تفاوت نمرات دختران و پسران در دو متغیر هوش معنوی و راهبردهای مقابله با استرس معنی دار(P<0/001) بدست آمد..همچنین تحلیل رگرسیون نشان می دهد رابطه معنی دار (P<0/001) میان دو متغیر هوش معنوی و راهبردهای مقابله با استرس وجود دارد.
    نتیجه گیری
    میان هوش معنوی و راهبردهای مقابله با استرس رابطه معنی دار(P<0/001) وجود دارد وهوش معنوی می تواند پیش بینی کننده ی راهبردهای مقابله با استرس باشد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، راهبردهای مقابله با استرس، دانشجویان
|
  • Mohammad Ali Hosseini, Kobra Ghasemi, Parviz Azzodi, Dr. Massoud, Dr. Hamid Reza Khanke, Dr. Seid Reza Majdzade Page 8
    Introduction and
    Objective
    This research is aimed at determining the impact of tacit knowledge transfer via storytelling method on clinical competency of I.C.U nurses working at Fatemeh Zahra Hospital, Bushehr, Iran 2011.
    Methods
    This study is a double-group semi-experimental research with pre and post test which was conducted on 16 nurses in I.C.U. Research community contain all 41 nurses who occupied at I.C.U. Research instrument was a self- reflective questionnaire containing questions of general and specialized I.C.U skills. Questionnaires were completed by the participants prior to and after intervention and the results obtained were analyzed by paired t-test.
    Findings
    To evaluate clinical competency, average pretest score of general and specialized competency was obtained 219.50 and average post-test score was calculated 239.69. Comparing these two score, it was clear average posttest score was significantly higher (p = 0.003).Discussion and
    Conclusion
    Results of the present research reveal that transfer of knowledge and experience by storytelling method improves and enhances clinical competency of nurses in different fields which are related to clinical competency.
    Keywords: clinical competency, tacit knowledge, storytelling
  • Azadeh Riyahi, Mahdi Rasafiyani, Azila Akbar Fahimi Page 14
    Purpose
    To determine the reliability of the Persian translation of the Manual Ability Classification System (MACS) between parents and therapists in children with cerebral palsy (CP).
    Methods
    After the forward and backward translation procedures and investigation of face and content validity, inter-rater reliability was assessed between parents and occupational therapists using the intra-class correlation coefficient (ICC) and the weighted kappa coefficient. 100 Children (4 to 18 years, mean age 85.15 months; 63 boys, 37 girls) with various types of CP were classified according to MACS by both parents and therapists. Additional data on the Gross Motor Function Classification System (GMFCS), intellectual delay, visual acuity, auditory acuity and epilepsy were collected.
    Results
    The inter-rater reliability was high; the ICC was 0.96 (ranged from 0.94 to 0.97) among occupational therapists and parents. Total agreement there was between the GMFCS and the MACS.
    Conclusion
    The Persian version of the MACS is found to be reliable between parents and therapists, and is suggested to be appropriate for the assessment of manual ability within the Iranian population.
    Keywords: Cerebral palsy, children, Manual Ability Classication System
  • Sedighe Mirbagheri, Mehdi Rasafiyani, Mahmoud Bahrami Zade Page 22
    Abstract Object: dynamic neoprene orthosis were assessed in one child with spastic diplegia cerebral palsy using gait analysis. Metode: After fitting of the neoprene legging, and initial assessment (with orthosis and without orthosis), there was a period of 6 weeks that child wearing the legging for at least 5 h everyday, and followed which she was re-assessed.
    Result
    difference of means of variables in immediate effect of neoperen orthosis showed decrese more of 5 degree in mean of maximum and minimum of knee flexion, decrese of ROM of hip joint and increase of cadence whith orthosis. After 6 weeks wearing orthosis, maximum knee flexion, hip and knee joint ROM decresed and cadence incresed without orthosis and in a cycle of gait.
    Conclusion
    dynamic neoprene orthosis appear to provide an improved base of support for functional gains in balance, dynamic stability, general and specific movement control with improved postural and muscle readiness. Both deep sensory and subtle biomechanical factors may account for changes observed. This orthosis developed for a specific child and expected that mechanism of orthosis could be effective in children with type of cerebral palsy.
    Keywords: cerebral palsy, dynamic orthosis, Lycra garment, gait
  • Nasrin Jalili, Nazila Akbar Fahimi, Seid Ali Hosseini, Marjan Farzi, Razieh Falsafian Page 30
    Objective

    Behavioral problems constituted a wide range of childhood problems. Acquiring information regarding the behavioral problems in cerebral palsy children is essential for identification and management of this problems and improving psychological services for cerebral palsy children’s mental health. The aim of the study was to describe behavioral problems in children with cerebral palsy.

    Method

    In this cross-sectional study, 90 children aged 4 to 12 referring to rehabilitation centers in Tehran in 2011, were selected by available sampling method and evaluated with parent version of Strengths and Difficulties Questionnaire. Descriptive statistics, chi-square and logistic regression tests were used for analyzing the data.

    Results

    The findings showed prevalence of behavioral problems in cerebral palsy children that was about 3/43 percent. The results of prevalence according to sub-groups of diagnostic class of Strengths and Difficulties Questionnaire shown that the highest degree of prevalence belongs to peer problems(82.2%) and the lowest degree of prevalence belongs to hyper activity problems(4.4%). There was a significant difference between IQ level, GMFCS level and Total Difficulties Scores (p<0/05).

    Conclusion

    Considering the significant proportion of cerebral palsy children have behavioral problems, recommended specific educational and therapeutic programs.

    Keywords: Behavioral problem, Cerebral palsy children
  • Gholamreza Azari, Amirhosain Davuian Talab Page 39
    Objective
    Psychological pressure, increase incidence of musculoskeletal disorders, Inactivity and fatigue are Adverse effects of technological development Despite increase production and efficiency.The purpose of this study was to determine burnout and musculoskeletal disorders - in computer users and other office workers, Comparing these two groups. Proposals to control risk factors If there are such problems in the workplace.
    Materials and Methods
    A cross-sectional study was conducted on 426 office workers(40%males and 60%female)and Based on the use of computers in a week and were divided into two groups of user and nonuser and Burnout and of musculoskeletal disorders are compared between these two groups.
    Results
    The findings showed in the total employees, The highest rate of burnout in employee related to individual quality reduction(29.2%)The lowest is about depersonalization(4.6%).there was no Significant difference between users and non users computer in the three dimensions of burnout, But between the two groups in rates of musculoskeletal disorders in Neck (p =. 03), right shoulder (p =. 03) thorx (p =. 44), right wrist (p =. 03) there are differences So that the computer user is amount of more of musculoskeletal disorders..
    Conclusion
    Rate quality personal reduction and also amount of pain in the lumbar and Thorax of office workers is relatively high that require Ergonomics guidelines To improve the quality of working life And prevent the development of causal risk factors musculoskeletal disorders
    Keywords: Ergonomics, Burnout, Office workers
  • Page 48
    Background and
    Purpose
    Work related problems are important parts of musculoskeletal disorders. Because of prolonged use of upper extremity by physiotherapists, they are at risk of work related upper extremity disorders. The purpose of this project was the study of upper limb disorder prevalence in physiotherapists of Tehran.
    Materials And Methods
    A questionare was developed that consist of personal and occupational information and upper limb disorders and offered to many of physiotherapists in Tehran randomely. 96 physiotherapists participated in this research.
    Results
    This research revealed that the most of them have upper limb disorders so that 74% of men and 89% of women have at least a problem in their upper extremities. With increase of work time, this prevalence was increased.
    Conclusion
    This research revealed high prevalence of upper extremity disorders in physiotherapists and serious attention is needed for prevention of this problems and increase performance in physiotherapists population.
    Keywords: Physiotherapist, Upper extremity, Disorders, Prevalence
  • Dr. Afsoon Nodehi Moghadam, Mr. Hamze Baharlouei Page 55
    Objective
    Falling is a common problem in elderly. Researches show that impairment of balance and postural control plays a major role in falling. The biomechanical evidence suggests that increasing BMI worsens the postural control. As falling is so important in elderly population, This study aimed to determine one of the factors for falls in elderly and also suggest way to prevent falling.
    Materials and Methods
    A cross-sectional study, 30 women and men over 60 were selected. The Burg Balance Scale and Body Mass Index were measured and the relationship between them was investigated.
    Results
    Results showed that the relationship between BMI and balance based on Pearson test was R= -0.39 and significant (P<0.05).No Relationship was found between age and balance, but balance in men was better than women.
    Conclusion
    It seems that there is a relationship between BMI and balance in older people, and this index can be used as a criterion to predict falls in elderly people.
    Keywords: Postural control, Body Mass Index, Elderly
  • Mahnaz Emami, Dr. Amir Massoud Arab, Leila Ghamkhar, Dr. Noureddin Karimi Page 60
    Objective
    To investigate the intra-tester reliability of electromyographic (EMG) activity of lumbo-pelvic muscles during prone hip extension in subjects with chronic hamstring strain.
    Methods
    A convenience sample of 10 athletes with history of hamstring strain injury. EMG signal amplitude (AMP) of the right and left erector spinea (RES, LES), gluteus maximus (GM), biceps femoris (BF) and semitendinosus (ST) was measured during prone hip extension (PHE) three times a day. The peak amplitude of the muscles was normalized to maximum voluntary exertion (MVE) of each muscle. Intraclass Correlation Coefficient (ICC) and Standard Error of Measurement (SEM) were used to assess the reliability.
    Results
    The ICC values were greater than 0.90 for all tested muscles. The results indicate high reliability for EMG activity of the lumbo-pelvic muscles during prone hip extension in subjects with chronic hamstring strain.
    Conclusion
    The prone hip extension test can be used as a reliable method to assess the activity pattern of the lumbo-pelvic muscles in subjects with history of hamstring strain injury.
    Keywords: Hamstring strain injury, Activation pattern, Prone Hip Extension, Athletes Electromyography
  • Miss Roshanak Keshavarz, Hassan Shakeri, Dr. Amir Massoud Arab, Mohammad Gholamian, Dr. Farhad Tabatabai Ghomshe, Dr. Ahmad Raeissadat Page 67
    The purpose of this study was to investigate the compare to scapular rotational movement's measures of Motion analyzer and Acromion cluster between patients with Shoulder impingement syndrome and healthy persons during humeral elevation in scapular plane. 15 Patients (Males=7, Females=8) with Shoulder Impingement Syndrome (mean age= 46.6±14.242 years) and 13 healthy (Male=7, Female=6) with average age of 47.461±14.309 who participated in the study. They elevated humerous in scapular movement plane during 4 seconds with one-kilogram weight hand, using the VICON motion analyzer and Acromion marker cluster. The marker set and kinematics analysis were based on ISB protocol. Independent T-test statistical exam was used to compare nonimpaired subjects to the impingement group. Scapular rotational movements were described by upward rotation angle. The estimation of three-dimensional scapular attitudes using the method of calculation relative to the trunk is reproducible in the scapular movement plane during elevation and can be used to document the scapular behavior. During scapular plane elevation of the arm, the scapular movements showed a similar pattern of increasing posterior-tilt angle, increasing upward-rotation angle, and decreasing internal-rotation angle in both impingement and nonimpaired groups, but the amount of upward rotation among patients was significantly, decreased in the scapular plane (13.694 degrees ± 9.427, p=0.48). These results suggest that altered scapular rotational movements may be an important aspect of scapulohumeral rhythm in the impingement syndrome and must be take attention during assessment and treatment, specific in patients with shoulder pain
    Keywords: Motion analyzer, Acromion marker cluster, Scapular rotational movements, Shoulder impingement syndrome
  • Hemn Saadati, Leila Lashani Page 75
    Target: This study investigated coping strategies in relation to spiritual intelligence of students of Social Welfare and Rehabilitation University.
    Method
    In this Descriptive – creational study the study population is students of University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences. 150 students were selected by stratified random sampling method.. Data collected in this study included a survey of King's spiritual intelligence and copping with stress survey. Data were analyzed by software spss17 and Independent t-test and simple linear regression test and descriptive statistics were used for this purpose.
    Results
    By Descriptive statistics Spiritual intelligence and coping strategies mean and standard deviation were calculated for students. By T-test calculated the difference scores of spiritual intelligence and copping strategies for boys and girls (P<0/001). Regression analysis shows a significant (P<0/001) relationship between spiritual intelligence and copping strategies.
    Conclusion
    There is a significant (P<0/001) relationship between spiritual intelligence and copping strategies and Spiritual intelligence is a predictor of coping strategies.
    Keywords: spiritual intelligence, copping strategies, students